? ??????????????Rorschach Reality? ????? ?? ???Rating: 4.2 (25 Ratings)??48 Grabs Today. 28385 Total Grabs
. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ?????Incredible Butterflies (New)? ????? ?? ???Rating: 4.7 (99 Ratings)??43 Grabs Today. 41958 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get th BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

December 31, 2009

+ d e t e r m i n a t i o n +

welcome 2010 !
it's gonna be a tough year for me .
this is my final year .
actually this is my final semester being a student .
hope so much I could handle everything nicely .
and also I could grade with others successfully .
this year I gonna be 23 years old !
gosh .
but I will always reminding myself .
age is how we determine how valuable you are .
and plus ,
age shouldn't affect you .
it's just like the size of your shoes .
they don't determine how you live your life!
you're either marvellous or you're boring ,
regardless of your age .
at times ,
we were forced to go through a history of dependence ,
unable to determine our own destiny .
but today,
we are at the threshold of a new turning point .
last but not least ,
choosing to be positive and having a grateful attitude ,
is going to determine how you're going to live your life .
^^

December 30, 2009

+ s a y o n a r a +

2 0 0 9 !
tahun yang penuh suka dan duka .
pelbagai perkara baru yang aku perolehi .
dan pelbagai musibah datang menguji .
namun ,
ia membuatkan aku untuk terus matang .
dalam menempuhi ranjau kehidupan .
2 0 0 9 .
mungkin akan berakhir beberapa jam lagi .
tapi,
segala pahit maung dan juga kenangan terindah .
akan aku sematkan dalam sanubari .
semoga dengan kedatangan tahun baru nanti ,
akan membuatkan aku menjadi lebih dewasa .
mampu belajar dari segala kesilapan yang berlaku .
serta memperbaiki kelemahan diri yang ada .
aku panjatkan kesyukuran padaMu yang Esa ,
kerana diberi peluang untuk belajar sesuatu yang baru ,
menerima segala ujianMu ,
serta kehidupanku hingga saat ini .
Ya Allah Ya Tuhanku .
Kau ampunilah dosa ku .
kedua ibu bapa ku .
dosa saudara maraku .
sahabat-sahabatku .
seluruh umat Islam di dunia ini .
Semoga dengan kedatangan tahun baru ini ,
mampu memberikan sinar kehidupan buat semua .
selamat tinggal 2009 .
selamat datang 2010 .
*amin .

December 27, 2009

+ l i f e +


Some people might say life sucks .
or life is full of shit .
While other people say life is beautiful .
or life is full of surprises .
I must say, I agree with all those .
Life is whatever you think of it..
and everything you think of it .
Life is what you make it of it and what you say of it .
Life is about sadness .
Life is about happiness .
Life is about pain .
Life is miserable .
Life is about loss .
Life is about smiling .
Life is about crying .
Life is about love .
Life is about laughter .
Life is about learning from your mistakes .
Life is horrible .
Life is dumb .
Life is awesome .
Life is depression .
Life is tears .
Life is sorrow .
Life is anxiety .
Life is Bullshit .
Life stinks .
Life sucks .
I could go on and on and tell you all about life .
But I'm not here to sort this out for you cuz..
Life is all about you and how you treat it .
You criticizes it...
well, you're actually criticizing yourself .
You like it, you hate it..
well, its all up to you .
Life is you so be careful how you describe it !
*life must go on . hell yeah !

+ inglourious bastard +




In Nazi occupied France, young Jewish refugee Shosanna Dreyfus witnesses the slaughter of her family by Colonel Hans Landa. Narrowly escaping with her life, she plots her revenge several years later when German war hero Fredrick Zoller takes a rapid interest in her and arranges an illustrious movie premiere at the theater she now runs. With the promise of every major Nazi officer in attendance, the event catches the attention of the "Basterds", a group of Jewish-American guerilla soldiers led by the ruthless Lt. Aldo Raine. As the relentless executioners advance and the conspiring young girl's plans are set in motion, their paths will cross for a fateful evening that will shake the very annals of history. Written by The Massie Twins


During World War II a group of Jewish-American soldiers known as "The Basterds" are chosen specifically to spread fear throughout the Third Reich by scalping and brutally killing Nazis. The Basterds soon cross paths with a French-Jewish woman who runs a movie theater in Paris which is targeted by the soldiers. Written by PopeyePete


this film is so damn cool !

December 25, 2009

+ c h e n t a +


Cinta tidak pernah meminta ia sentiasa memberi,

cinta membawa penderitaan tetapi ia tidak pernah berdendam dan tidak akan membalas dendam.


Di mana ada cinta di situ ada kehidupan.

Manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.
Jangan simpan kata-kata cinta kepada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia, kerana akhirnya anda akan catatkan kata-kata cinta itu di pusaranya.

Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dimindamu itu sekarang selagi dia mampu mendengar dan tersenyum kepadamu.


Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat.

Selepas menemui insan yang tepat itu,

sudah pasti kita akan mengucapkan terima kasih di atas kurniaan yang tidak terhingga itu.


Jika kita mencintai seseorang,

kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak lagi berada di sisi kita.
Jangan melarikan diri daripada cinta apabila ia berada di hadapanmu. Kerana suatu masa nanti, anda pasti teringat kembali akan cinta tersebut dan menyesali perbuatanmu itu.


Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan.

Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan.

Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan jiwa raga.
Cinta berupaya mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmah.

Itulah kuasa cinta.


Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu.

Tetapi lebih menyakitkan apabila anda mencintai seseorang tetapi anda tidak pernah memiliki kekuatan dan keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
Kadangkala kamu tidak menghargai insan yang mencintamu sepenuh hati hinggalah anda kehilangannya.

Ketika itu sesalan sudah tidak berguna lagi kerana perginya tidak mungkin akan kembali lagi.


Cinta ibarat pasu antik yang sukar ditemui dan sukar untuk diperolehi.

Tetapi ia cukup mudah untuk jatuh berderai sekiranya tidak dijaga dengan elok.
Cinta sebenarnya tidak buta.

Cinta adalah sesuatu yang murni, luhur dan diperlukan.

Apa yang buta ialah apabila cinta itu menguasai dirimu tanpa pertimbangan.
Kejarlah cita-cita yang diimpikan sebelum mencari cinta.

Apabila tercapainya cita-cita, maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.


Setiap orang punya rasa cinta.

Tetapi tidak semua orang pernah merasai cinta.

Setiap orang pernah bercinta tetapi tidak semua yang berpeluang mengecapi bahagia.
Cinta itu apabila kamu bertemu dan membuat pilihan yang tepat.
Manusia tidak jatuh di dalam cinta dan juga tidak keluar daripada cinta.

Tetapi manusia tumbuh dan membesar bersama cinta.

December 23, 2009

+ S T F U ! +

yesterday and today i had learned something new .
most welcome to my final sem ! thank you very much .
everybody will never satisfied dgn apa jua yg org lakukan .
can u please bear in ur mind , everyone had try her best in every single things when handling their responsibility .
mungkin ada org x suka cara aku kerja .
oke , fine !
u can talk behind me, u can think whatever u what to .
but then , please think properly if u are in my shoes .
aku terpaksa mengadap 3 pihak .
satu pihak , org yg lari dari tanggungjawab .
satu lagi pihak , org yg akan menyediakan perkhidmatan utk kita .
satu lagi pihak , org yg sentiasa tidak akan berpuasa hati dgn kerja dan cara kita .
tp , aku dah lali . aku dah sgt tebalkan muka .
meminta pada pihak yg sepatutnya ,
berdepan dengan pihak yg memberikan perkhidmatan ,
memberikan yg terbaik utk setiap org di sekeliling .
so , before buat apa-apa ,
talk behind me ,
do anythings ,
think something ,
i think u guys can go through with me first .
ask me for confirmation right .
BILA AKU DAH JANJI AKAN BUAT BENDA TU , AKU AKAN BUAT !
even guna harta , duit aku sekali pun .
but please la .
kita semua dah matured kot .
bole fikir benda ni dulu before buat decision about something .
and terus tuduh tanpa tanya lanjut .
HELLO ! aku pon manusia .
ada perasaan .
jgn sebab benda ni .
kita yg dah akhir sem jadi macam ni .
kita akan hadap each other lg satu sem oke!
akan buat kerja sama2 lg 1 sem !
kalu x pasti and x suka .
u guys can talk to me .
aku bole terima .
tapi bila jd tersepit macam ni .
semua benda letak atas aku .
semua benda aku yg fikir .
n semua benda aku yg kena hadap .
aku pun kadang2 lupa .
OTAK aku bukan microcip boleh ingat semua benda dlm satu masa .
please consider weh !
i just try my best .
oke, maybe u guys ada ckp aku x pandai handle benda ni .
nak emo .
just go ahead .
but please la .
i can forgive but i can't forget !
thanks everybody .
aku da kenal siapa itu kawan yg sebenar .
p/s - i'm just expressed my feel . plus , sorry for everythings guys . and lastly , MOST WELCOME KEPADA SAHABAT-SAHABAT AKU YG ITU . buat aku rasa macam ni . thank you so much !
S T F U !

December 21, 2009

+ h m m m . . . +

bosan dengan sikap manusia !

December 20, 2009

+ g e t r e a d y +

lets play new game !
*hell yeah .

+ e m p t y +

mudah untuk maafkan .
tp x mungkin akan lupakan .
ingat sampai mati .

December 17, 2009

+ d u m b +

Strangely, in slow motion replay,
the ball seemed to hang in the air for even longer .

+ ^^ +

f r e a k !

December 14, 2009

+ anak perantau +

Aku kini menjadi salah seorang penghuni kotaraya Kuala Lumpur yang mana terdiri daripada masyarakat majmuk yang tinggal di kota besar yang bersulamkan pembangunan yang pesat membangun.
Kelihatan bangunan-bangunan pencakar langit yang telah dibina menghiasi kota besar Kuala Lumpur.
Masyarakat kota pada ketika ini sibuk dengan hal masing-masing yang tidak pernah bernoktah.
Malaysia telah berjaya mencapai kemerdekaan selama 50 tahun dan selama itu juga Malaysia berjaya bebas dari belenggu penjajah.

Aku susuri sepanjang bangunan-bangunan pencakar langit dan mercu tanda negara yang telah dibina dengan megahnya.
Jalan-jalan utama di sekitar Kuala Lumpur kelihatan sentiasa sesak dengan kenderaan yang berulang-alik ke tempat kerja ataupun ke mana jua.
Begitu juga kelihatan lautan manusia yang sentiasa membanjiri pusat-pusat hiburan dan sebagainya.
Warna- warna kota sentiasa menunjukkan elemen keceriaan dan keindahan yang pastinya membuatkan kotaraya Kuala Lumpur ini tidak pernah mati dan sunyi sejak awal pagi sehingga ke lewat malam.

Pada waktu siang, warga kota majoritinya keluar mencari rezeki bagi menampung kehidupan dan keperluan hidup yang sentiasa menghimpit.
Namun begitu, di waktu malamnya pula, masyarakat kota gergasi ini akan keluar mencari hiburan kerana mereka sentiasa dahagakan satu kenikmatan hidup yang tiada berpenghujung setelah seharian penat bekerja.
Bagi aku yang masih mentah mengenai kehidupan di kota besar ini hanya mampu melihat corak kehidupan dan tuntutan perubahan zaman yang serba mencabar ini.
Aku gagahi jua diriku untuk bertahan dalam meneruskan kehidupan di kotaraya Kuala Lumpur ini bagi memenuhi harapan keluargaku untuk terus berjuang menuntut ilmu sehingga ke menara gading seterusnya berjaya mencapai cita-cita ku selama ini.

Aku lihat masyarakat kota hari ini sudah tidak sama seperti masyarakat terdahulu.
Hal ini mungkin kerana peningkatan taraf hidup yang semakin baik dari semasa ke semasa.
Anak-anak muda aku lihat semakin asyik dan tenggelam dalam dunia ciptaan mereka sendiri.
Mereka berpakaian menjolok mata, serta kebanyakannya telah berjaya dipengaruhi oleh budaya luar.
Bagi golongan dewasa pula, kelihatan mereka sentiasa mengejar masa untuk melaksanakan sesuatu perkara dan tanggungjawab dalam hidup mereka.
Namun begitu, seiring dengan perubahan revolusi kehidupan hari ini dapat jua aku nikmati sedikit manfaatnya.
Di sini, aku memperoleh ramai teman-teman baru, kemudahan insfrastruktur yang sentiasa berupaya memenuhi kehendak hidup golongan pelajar seperti aku ini serta dapat memperolehi pengalaman baru tinggal di kota gergasi yang serba mencabar ini.

Sungguhpun begitu, aku senantiasa berusaha mensyukuri nikmat yang telah dianugerahkan oleh Tuhan dalam menjalani liku-liku kehidupanku sebagai seorang pelajar yang sentiasa memerlukan kesabaran dalam menempuhi segala onak dan ranjau hidup yang tiada berpenghujung.
Aku akan terus berjuang dalam meneruskan kehidupanku dengan sebaiknya mungkin.
Aku juga pasrah di atas segala suratan dan takdir yang telah ditentukan untuk aku.
Mungkin bagi masyarakat lain, mereka mengganggap kehidupan ini umpama satu pentas lakonan semata-mata.
Namun, bagi diriku kehidupan ini tidak ubah seperti seorang nakhoda yang sentiasa bijak mengemudi dan melayari bahtera kehidupan dengan sebaik mungkin agar tidak sesat di lautan dalam.
Begitulah yang dapat aku gambarkan mengenai kehidupan masyarakat hari ini.

+ r i n d u +

wahai cuti sem .
cepat la habes .
daku kangen bangat sama teman2 .
bila jumpa suma nk peluk ketat2 .
*luv u guyz ! muaahhx~

December 13, 2009

+ l u v y a ! +

I love the way you look at me,
Your eyes so bright .
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.
I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.
I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.
* luv u mama !

December 08, 2009

+ r e c e p t i o n +



5hb disember 2009 .

adalah mjlis resepsi anak dr. asiah .

kami dijemput menjadi krew-krew yg membantu melancarkan perjalanan majlis .

tema adalah garden; pink and white .

bertempat di dewan seri endon, putrajaya .



+ aku suka climbing +



18 dan 19 november lps .

kitorg ada gi climbing .

naek gunung lagi .

kali nie naek gunung datuk, rembau N.9 .

besh ja .

lps ni looking for next gunung oke !

layan ~

December 06, 2009

+ JOM jadi R E A S E A R C H aSsistant +

cuti semester kali nie..
aku jadi RA..
adoii...
penat seyh buat keja2 RA nie...
tambah2 bila kena mangadap mikrofis dan mikrofilm di PTSL...
rabak mata ku...
apa pun...
this is my learning process.

*bertahan~

November 23, 2009

+ s e m e s t e r b r e a k +

cuti semester kali ini adalah satu percubaan untuk menggemukkan badan kembali !
hahahaha~

November 15, 2009

+ cuti oh cuti +

cuti itu suatu nikmat .
tp kalu da terbiasa dengan kerja2 yg byk tu .
cuti da jadi sgt membosankan .
tolong~

November 10, 2009

+ f i n a l +


yahoo !
da hbes exam utk sem nie .
i am freedom !

November 09, 2009

+ a d o i i a a i i i i +

esok ada paper lagi .
last paper .
tapi sumpah .
malas gila nak study .
lalalalalalaa~

November 08, 2009

+ e x a m +

tomorrow (9 nov 09): my next paper
then (10 nov 09): my last paper

November 07, 2009

+ i learn to be strong +

Words of wisdom come to my ears,
Telling me what I know in my heart,
But never wanted to hear.
With the truth finally said
and out in the open for me to plainly see,
I wonder why I can love so deeply
but never had that love returned back to me.
I confessed the feelings
that I held inside for so long,
But with his soft- hearted rejection,
I realize I have to be strong.
With tears that want to flow
from my eyes,
I feel that my heart,
along with my composure, slowly dies.
While this dramatic side is showing through
with my ability to question and reason,
I think I may have found
something in me that I can believe in.
Love hurts . . .
That's what they all say,
But I will love again
when all this pain and sorrow goes away.
So I sit and think of all the things
this situation has cost,
And I realize that nothing
very important has been lost.
Instead, a learning experience
has come from all this.
I've learned that hardly anything
is more important than my happiness.

*be strong !

+ warna kerinduan +

Kitakah yang tertewas
pada warna kerinduan
menatap sepi kelam senja
ketika lambaian mentari merah
mengucap salam perpisahan
nanti esok bertemu kembali
membicara rasa luka
melepaskan benak terpendam
pada lingkaran waktu
Kitakah sang pengutip
serpihan warna cinta
bertaburan dari sebuah epilog
impian semalam ketanduasan
kasih sejati merentangi gurun
perasaan kemarau
tanpa di airi hujan ketabahan.

November 06, 2009

+ b o s a n +


b o s a n !
tapi nak study malas .
nak tdo dah x larat tdo dah .
nak kuar jejalan malas nak kuar .
tatau nak buat pe rini .
huuuhhh~

+ the fourth kind +

omg !
i had watched this film just now .
it is so owesome .
nice, suspens, scary .
just check it out the synopsis .
In 1972, a scale of measurement was established for alien encounters. When a UFO is sighted, it is called an encounter of the first kind. When evidence is collected, it is known as an encounter of the second kind. When contact is made with extraterrestrials, it is the third kind. The next level, abduction, is the fourth kind. This encounter has been the most difficult to document... until now.
Structured unlike any film before it, The Fourth Kind is a provocative thriller set in modern-day Nome, Alaska, where—mysteriously since the 1960s—a disproportionate number of the population has been reported missing every year. Despite multiple FBI investigations of the region, the truth has never been discovered.

Here in this remote region, psychologist Dr. Abigail Tyler (Milla Jovovich) began videotaping sessions with traumatized patients and unwittingly discovered some of the most disturbing evidence of alien abduction ever documented.

Using never-before-seen archival footage that is integrated into the film, The Fourth Kind exposes the terrified revelations of multiple witnesses. Their accounts of being visited by alien figures all share disturbingly identical details, the validity of which is investigated throughout the film.
*don't forget to watch this film.
i swear to the god, it is so damn worthed to pay for it !
good job mr. director !

November 05, 2009

+ m y h e r o +



hari ni aku sgt bosan.
tatau nak nulih gapo utk entry kali nie.
tetiba ternampak pitcha mamat nih lak.
so, meh sini aku cita mcm mana la aku leh jd angau sgt kat mamat ni!
kuikuikui...
alahai enchek david beckham !
huhu.
aku memang minat nih dari sekulah rendah lagi.
tambah2 tyme mamat nih main untuk MU.
so, sampai sekarang aku minat MU !
adeh,
tengok je mamat nih .
leh cair woo....
(gatal kan, miahaha)
bukan apa.
tengok rambut dia yang stylo mylo tu..
hmm..
i L O I K E !
* loike = love+like..^^
dolu-dolu tyme sekulah.
setiap kali games yg aku juin .
jersy aku wajib nomot 7 oke!
ahaha..
sampai sekarang pon.
tp boleh gaduh2 jgk.
sebab ada yg dok syibuk2 nak jgk jersy nomot 7.
haishh..
hmm.
walaupun mamat nih dah kawen.
tp dia tetap menjadi pojaan hatiku~
hehe.
so damn hot!
*wink*



+ d e e p l y o f m y h e a r t +

Distance may separate us,
But my heart will never let you go,
For I carry a part of you
With me always
It keeps me going through the day
It brings a smile to my face
And tears to my eyes
It is a part of my dreams
That I live for and cherish
That part is my wish, my only one,
To see you again soon
I know that wish will someday come true,
But for now I will hold in my heart
The memory of you
And never let you go !

November 04, 2009

+ s t u d e n t o h s t u d e n t ! +

lama sgt aku tak update blog ni .
asyik busy memanjang .
sekarang tgh final exam pulak .
rutin ni x kan hbes smpai tahun dpn .
thn depan kalau xda aral .
aku G R A D E !
insyaAllah .

October 13, 2009

+ o k t o b e r +


o k t o b e r !
ada suka ada duka .
oktober .
6 tahun lalu .
aku mula mengenali erti bahagia .
oktober .
2 tahun lalu .
aku tangisi dengan redha .
oktober .
1 tahun lalu .
aku kembali mengenali bahagia .
oktober .
tahun ini .
aku kebal utk segala derita .

October 11, 2009

+ hati +

Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta
Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti
Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih
Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih

October 10, 2009

+lalalallaala~+

da lama sgt aku x update blog nie.
penat sgt.
x sempat nak update.
asignment tertimbun2.
nanti ada masa baru update oke ! ^^

September 30, 2009

+ penat ! +

da lama sgt x update blog ni .
sgt bz dgn segala asignmnt .

September 17, 2009

+hari keduapuluh tujuh +

Perjalanan jauh tak ku rasa.
Kerna hati ku melonjak sama.
Ingin berjumpa sanak saudara.
Yang selalu bermain di mata.
Nun menghijau gunung ladang dan rimba.
Langit nan tinggi bertambah birunya.
Deru angin turut sama berlagu.
Semuanya bagaikan turut gembira.
Balik kampung oh oh...
Hati girang
Ho ho...
Balik kampung.
Hati girang.
Terbayang wajah-wajah yang ku sayang.
Satu-satu tersemat di kalbu.
Pasti terubat rindu di hati.
Menyambut kepulangan ku nanti..
*selamat tinggal UKM~

+ hari keduapuluh enam +

sabar menanti hari esok .
mahu pulang ke rumah .
selamat hari raya .
maaf zahir dan batin .

September 16, 2009

+ hari kedua puluh lima +

minggu yang sangat stress .
orang lain da siap shopping baju raya .
tapi aku masih bershopping dengan asigment2 ni .
ketika orang lain .
dah selamat pulang kembali ke kampung halaman .
aku masih meniti kehidupan di sini .
memikirkan kerja2 yang tidak pernah berkesudahan .
tahun ni .
seperti tiada erti hari raya buat ku .
kepulangan ku nanti seolah2 hanya untuk pulang bercuti .
aku sudah membayangkan .
walaupun cuti .
asignment2 ku tetap setia menanti .
owh .
betapa sedih ku rasakan .
*ya Allah ya Tuhanku. permudahkan lah segala urusanku ini. amin.

September 15, 2009

+ hari keduapuluh empat +

15 September 2oo9 .
klas dari pagi .
tghari bergegas ke Hospital Melaka .
seorang sahabat kemalangan .
kasihan dia .
sabarlah sahabat .
semua ini dugaan .
pulang semula ke UKM .
klas malam lagi .
hbes klas mlm .
selamat pergi PRANK bufday boy sorang tu .
ahahahaha .
seronok dan puas hati !
*ehehe...jgn marah yee..~

September 14, 2009

+ hari keduapuluh tiga +

today .
lil bit stress and tired .
my class since in the morning .
but luckily .
proposal for my tesis was approved .
yey !
got a planning .
will goin' out for berbuka with all my coursemates .
see u guys later~
*nak mkn yg yummy~^^,

September 12, 2009

+ hari keduapuluh dua +


Today, the leaves were greener.
Today, the sky wasn’t grey.
Today, the sun was brighter.
Yes, it changed today.
Today, people transformed.
Today, they weren’t rude.
Today, I felt loved.
All just today, it’s true.

Today, I lived for today.
Today, was not for the future.
Today, was a great day.
Not menial, tiring, brutal.

Today, I laughed in silence.
Today didn’t make me cry.
Today, everything became clearer.
But, today, I couldn’t figure out why.

And today, if everything changed .
And today, if it wasn’t a dream.
I don’t know what happened.
But today will become everyday, it seems.


*today was so great

+ hari keduapuluh satu +

k.O.s.O.n.g !
fullstop .

September 11, 2009

+ hari kedua puluh +

hari ni .
aku tahu sesuatu .
stereotyping .
" people thought media one of sucking field !"
is it rite?
hmm .
please laa .
dun u ever judge a book by its cover .
wut ever u said .
i love my field !
media forever and never end .
*stop that stereotyping !

September 10, 2009

+ hari kesembilan belas +

kelas pagi td .
adalah untuk pitching .
asignment dokumentari .
yey !
proposal di accept .
dan paling best group terbahek tyme pitching .
tiba2 .
aku teringatkan wallet ku .
rupa2 .
semalam aku tertinggal dalam scooter .
baru aku sedar .
bergegas aku ke parking moto .
cari2 xda !
seperti mahu menangis juga .
adehh .
pusing punya pusing .
geledah punya geledah .
finally...
thank GOD !
i got my wallet back .
tapi yang hampehnya .
jumpa wallet dlm moto org lain .
tgk2 .
duit da lesap semua .
seperti jangkaan ku .
hmm.
biar lah .
asalkan semua dokumen aku selamat .
lepas ni .
EMY, jangan cuai lagi oke !
petang pula .
ada interview dengan Prof. Emeritus Sham Sani .
well done semua .
balik dari interview .
bergegas ke Semenyih Ostrict's Farm .
pulang ke UKM .
duit da xda sebab lesap kena kebas .
my friend belanja .
thanx !
sempat balik bilik kejap untuk mandi .
then terus ke kelas mlm pula .
belajar quote baru .
"watch ur thoughts, they become words .
watch ur words, they become actions .
watch ur action, they become habits .
watch ur habits , they become character .
watch ur character, it becomes ur destiny !"
hmm .
hari yang sangat penat .
*thanx everybody~

September 09, 2009

+ hari kelapan belas +


awal pg .
bergerak ke tempat shooting .
harini sangat panas .
berpeluh2 sudah .
namun masih sempat enjoy2 dan posing2 .
lumrah !
ahahaha .
yang bestnya .
ketika pegi area kajang .
saja jalan2 area bazar .
sambil bawa kamera VHS tu .
diorng suma sibuk tengok .
bajet kitorg krew tv datang .
nak masuk tv la tu .
ahahahha .
ntah apa2 .
kembali semula ke UKM .
penatnya shooting hari ini .
dalam studio skrg .
smbung buat asigment pulak .

esok : "REMEMBER EMY !

u have an interview with Prof.Emeritus Dato' Dr. Sham Sani."
sebelum tu .
ada pitching utk dokumentari pulak .
get ready oke !
mlm ni .
dibelanja makanan yang shedap .
kenyang sudah .
mahu lagi nanti !


*terima kasih semua .

September 08, 2009

+ hari ketujuh belas +


ya Allah ya Tuhanku .
betapa penat ini suatu nikmat .
saat ini, aku baru kmbali ke bilik .
setelah seharian di luar .
andainya puasa ini satu ujian .
aku pasrah .
terpaksa mengangkut kamera dan tripod yang sgt berat itu .
di spnjng shooting ku tadi .
dari pagi hingga pulang ini .
baru sempat ku menghelakan nafas lega .
demi menyiapkan asignment yang diberi .
hari esok .
bakal menjelma lagi .
ada shooting lg !
wuaaa~


*need my beauty sleep !

September 07, 2009

+ hari keenambelas +

sangat bahagia hari ini .
walaupun penat .
aku sudah terbiasa .
^^
*terima kasih chenta !

September 06, 2009

+ hari kelima belas +

library !
here I come~
sepetang di library .
bertafakur sejenak aku di situ .
asignment oh asignment .
one of my asignments had done .
yey !
plan berbuka bersama abg2 ku .
hari sudah di hujung petang .
akhirnya .
membuat keputusan .
membeli juadah di bazar .
berbuka di tasik cempaka .
duduk bersila bersama2 .
bergurau senda .
sudah lama tidak berkumpul bersama .
penat sudah .
akhirnya .
semua kembali ke tempat asal .
nanti kita jumpa lagi ya .
^^
*terima kasih kerana sudi datang, abg2...

September 05, 2009

+ hari keempat belas +

sepanjang hari .
aku asyik tdo ja .
mlm hari .
kuar lepak .
minum2 .
bosan ja harini .
*nak buat apa?

September 04, 2009

+ hari ketigabelas +

hari yg gloomy .
seharian yang agak sterss .
byk keja nak kena settle .
aku mungkin tak sedar .
bahawa aku telah mengecilkan hati sesorang .
namun bukan niatku .
mungkin caraku itu salah .
maafkan aku .
aku dah rasa sangat bersalah sekarang .
hmmm .
*please forgive me~

September 03, 2009

+ hari keduabelas +

hari ni .
tension .
kena rushing .
letih juga .
sebab kena jalan kaki sekitar kampus .
penat .
fullstop !
*adooiaiii

September 02, 2009

+ hari kesebelas +


harini .

tiada klas .

so .

decide untuk berbuka dengan angah .

mkn di chicken rice shop kl sentral .

kenyang sgt .

thanx angah sebab belanja .

^^,


*nanti belanja lg oke..huhu

September 01, 2009

+ hari kesepuluh +

1 september 2009 !
bersamaan sepuluh Ramadhan .
hari yang benar2 menguji kesabaran ku .
sepatutnya setiap selasa memang aku cuti .
namun .
pagi2 sudah bersiap utk ke kelas ganti .
terpaksa menghadapi kesejukan di pagi hari .
lepas kelas .
jam 12 tghari .
bergegas pergi mengambil baju yang ditempah utk NADI BANGI .
kemudian .
bersama teman .
mengharungi hujan .
pergi ke rumah dr.Asiah semata2 .
untuk mendapatkan tandatangan kebenaran untuk keluar shooting esok hari .
dr . asiah cuti .
sampai di rumah dr. Asiah .
beliau banyak berkongsi idea .
untuk pembikinan dokumentari nanti .
harus bergegas pulang .
mengambil tandatangan kak gee selaku ketua program .
sesudah itu .
prosedur yg seterusnya .
ambil tandatangan dr .mus chairil .
selaku ketua pusat pengajian .
tiba2 tiba .
sekretari dr . mus cakap : "dr. mus meeting la . tunggu kejap eyh "
gosh~
kami bertiga sudah ting tong .
penat sangat untuk hari ini .
tunggu dan tunggu .
saja tengok2 baju tu .
nak dijadikan cerita .
baju NADI BANGI yang ditempah terdapat sedikit masalah .
bertambah stress aku !
haihhh .
dugaan .
sabar EMY~
oke .
aku memang kena sabar byk2 harini .
lepas dapat tandatangan dr.mus .
selepas beliau meeting .
hantar form tersebut ke dalam studio .
harus berdepan dengan mr. bad .
adoaiii .
wajib kena leter lagi .
sebab dah lewat sangat submit form tu .
padahal esok dah nak shooting .
kautim punya kautim .
akhirnya .
yes !
lepas untuk shooting esok .
setelah itu .
terus ke bazar .
membeli juadah berbuka .
setelah berbuka .
kenyang sudah .
tambah2 dengan cuaca yang sangat dingin mlm ni .
ditambah dengan kepenatan seharian ini .
seperti mahu ketiduran sudah .
*selamat malam dunia~

August 31, 2009

+ hari kesembilan +

hari ini hari merdeka .
bersamaan dengan 9 Ramadhan .
ya .
sudah 52 tahun Malaysia merdeka .
Hatta,
setelah terjajah selama 40 dekad .
setelah maruah dicalit penjajah .
setelah hasil bumi dikaut pergi .
dan setelah segalanya terasa rugi .
baru kalian bangkit bersemangat
Maka,
kini kau telah merdeka .
kini kau telah mengecapi nikmatnya .
kini kau telah sedar .
dan kini kau tahu siapa kawan .
siapa lawan
Namun,
apalah ertinya merdeka .
kalau kau tidak tahu mensyukurinya .
apalah ertinya merdeka .
kalau segalanya masih berkiblatkan penjajah .
dan apalah ertinya merdeka .
kalau kau masih tidak mahu berubah .
tidak pun menjunjung kasih .
jauh sekali mengenang budi .

Sesungguhnya,
biarpun masa berlalu pergi .
masih ada esok untuk mencuba lagi .
masih ada ruang untuk muhasabah diri .
dan masih ada tempat untuk berdiri.
Pokoknya,
tanyalah diri .
apalah ertinya merdeka .
kalau hidup asyik bertekak .
kalau hidup asyik bertuding jari .
dan kalau hidup bagai musafir .
yang masih tidak tahu arah berpergian .
yang masih dangkal dalam keilmuan .
Ingatlah .
tanpa ilmu hatta teknologi .
mahupun jati diri .
dan hanya tahu beretorik …
tidak mustahil kita bakal dijajah lagi.
Dan kalau begitulah jadinya
Jangan dikesali lagi
Kerana sudah banyak kali diingati,
dan Belajarlah daripada SEJARAH .
dan Nikmat Kemerdekaan.
*merdeka kita selamanya !

August 30, 2009

+ hari kelapan +

hari cuti .
bertafakur di bilik .
menyiapkan asignment .
mana yang patut .
berbuka bertiga .
tapi yang best .
berbuka sambil berkelah .
kenyang !
malam ini .
mungkin di bilik .
mungkin akan keluar .
merdeka kah kita?
ya .
malam ini malam merdeka .
*selamat hari merdeka !

August 29, 2009

+ hari kelapan +

sabtu .
29 Ogos 2009 .
bersamaan 8 Ramadhan .
hari yang membosankan sepanjang puasa kali ini .
aku hanya di bilik .
mengurungkan diri sendiri .
berfikir apa yang telah berlaku .
tiba-tiba .
aku teringatkan hutang scooter ku untuk bulan ini .
bergegas ke kedai moto .
aku .
kembali tiada arah tujuan .
hanya mampu menenangkan diri .
menyusuri Tasik Cempaka seorang diri .
mencari ilham sudah pasti .
untuk segala asignment ku nanti .
tiba-tiba .
teringatkan apa yang telah terjadi .
jika aku yang bersalah .
seribu maaf yang aku pohoni .
namun .
tatkala keegoanku cuba ku tundukkan .
mencari penyelesaian .
namun ia gagal .
kembali menjadi tegang .
benci !
kenapa jadi begini .
pulang dengan hati yang sedih .
berbuka seorang diri .
*aku sendiri lagi~

August 28, 2009

+ hari ketujuh +


sebenarnya .

harini bufday mama .

happy bufday mama !

luv you so much .

dah wish awal pagi lagi .

di pagi yang hening .

hujan .

syahdu aku di peraduan .

kelas pagi tadi sepatutnya pukul 8 .

tapi dek terlajak tidur .

aku sampai kelas dah pukul 845 pagi .

masuk kelas .

tapi otak melayang2 .

masih terngiang2 bantal , selimut dan katil .

berada di fakulti sehingga jam 1 petang .

kembali ja di bilik .

yes !

katil .

aku pulang !

selamat bersyahdu sehingga jam 3 petang .

namun .

kelas tutorial memaksa aku .

kembali semula di fakulti .

adooaiii .

namun ku gagahi jua .

kelas tamat tepat jam 5 petang .

bergegas pulang ke bilik .

berFACEBOOKing bersama teman2 .

plan berbuka puasa di mana .

jam 630 petang .

mencari destinasi berbuka .

order tak ingat dunia .

lepas berbuka .

semua dah macam ular sawa .

pulang ke UKM .

penat sebab makan .


*wahai sang nafsu . tolong pergi jauh2 boleh?


*********************

dedicated for my mama !


ketika senja merambati waktu .
sebelum malam mengganti pagi .
dan disetiap langkah hidupku .
kau tak terganti .

selamat hari lahir mama !

semoga panjang umur murah rezeki .


August 27, 2009

+ hari keenam +

awal pagi .
semangat bersama mereka .
sahur di mcD !
balik bilik lepas kekenyangan .
solat dulu .
terus tdo mati .
bangun pukul 12 .
tiba2 !
omg !
harini ada interview dengan TNC .
siyes neves .
wut i'm gonna do ?
bangun2 .
capai laptop .
buat research sket .
pukul 3 .
sesi inteview dengan TNC .
well done everyone !
success !
balik bilik kejap .
rehat dulu .
get ready utk kelas malam .
bersama mereka .
pergi bazar .
beli makanan berbuka .
harini berbuka bersama coursemate .
lepas berbuka .
semua dah macam ular sawa .
sekali ngan lecturer .
so .
kelas habes awal .
yey !
*sukasukiakuini~

August 26, 2009

+ hari kelima +

haihh .
puasa kelima .
walaupun hari ni langsung tak ada kelas .
stay kat bilik ja .
buat asigment lagi .
asignment oh asignment .
bosan !
tapi .
ada sesuatu yang berlaku .
betul2 mencabar kesabaran .
masalah dalaman .
sabar Emy !
berbuka seorang diri lagi .
puas hati .
tak payah nak sibuk2 dengan sesiapa .
*stress ja .

August 25, 2009

+ hari keempat +


hari ini .

blank !

bangun dah lewat sebab tak da alarm .

nasib baik tiada kelas .

namun .

aku harus .

bergegas ke studio MENTION .

berceloteh dalam konti radio MIDAS .

penat sudah .

kembali ke bilik .

petang tadi .

orang yang aku tunggu dah kembali .

ajak berbuka sama .

tapi berbuka dengan tak ada perasaan .

bosan !

walaupun harini tak berbuka sendiri .

tapi .

aku benci .

sebab ada benda dah jadi .


*haihhh !

August 24, 2009

+ hari ketiga +

hari ketiga !
puasa dalam kadar yang agak penat .
sebab ada kelas dari pukul 9 pagi sampai 3 petang .
lepas tu dissussion group lagi .
harus rushing ke kajang juga .
cari charger henset .
charger buat pasal pulak .
tak boleh connect .
aku dah seperti terputus hubungan dengan semua .
sebab tak da henset .
tension !
penat pusing2 cari charger sebab tak ada stok yang sama saiz cable connectornya .
akhirnya .
aku mengalah .
aku tinggalkan henset di kedai .
terus bergegas ke bazar ramadhan .
orang punyalah ramai .
dah macam sardin pulak .
nak beli juadah pun dah rasa malas sebab ramai sangat .
namun .
memandangkan aku belum beli apa2 juadah .
hentam saja lah .
beli ja apa yang patut .
sampai di bilik sudah jam 7.10 petang .
sangat penat hari ini !
buka puasa sorang2 lagi !
haiihhhh~
apalah nasib .
* sabar EMY....